Hennan hoito-ohjeet

Pidä hyvää huolta hennastasi!

Kuori iho kevyesti ennen hennausta, äläkä käytä alueella kosteusvoiteita

Kosteusvoiteet saattavat estää väriä imeytymästä ihoon. Jos olet käyttänyt hennattavalla alueella voiteita tai öljyjä, pese alue ennen hennan tekemistä. Kuorinta poistaa uloimmat kuolleet solut, joten henna kestää iholla hiukan pidempään. Jos henna tehdään alueelle, jolta poistat tavallisesti ihokarvoja, karvat kannattaa poistaa ennen hennausta. Karvanpoisto jälkikäteen kuluttaa hennaa.

 

Varo sotkemasta märkää hennaasi 

Hennan kuivuminen riippuu kuviosta ja ilmasto-olosuhteista. Kuivuminen kestää vartista  tuntiin. Ole tänä aikana erityisen varovainen; jos henna sotkeentuu, sitä on lähes mahdoton korjata.

 

Anna hennatahnan vaikuttaa iholla 4-12 tuntia, mielellään yön yli

Mitä pidempään annat hennan olla iholla, sen tummempi väristä tulee. Jos hennasi on suojattu haavateipillä, anna teipin olla paikoillaan koko vaikutusajan, sillä osa tahnasta irtoaa teipin mukana.

 

Poista hennatahna varovasti hieromalla tai raaputtamalla

Jos iho tuntuu tahmealta tai tahna ei irtoa kunnolla, voit käyttää apuna ruokaöljyä. Älä kuitenkaan kastele hennaasi tässä vaiheessa, sillä se vaalentaa väriä.

 

Henna on alkuun oranssi, mutta tummuu parissa päivässä

Älä säikähdä, kun tahnan alta paljastuu oranssi henna tai väri on ensimmäisenä päivänä vaalea. Henna tummuu hitaasti.


Älä kastele hennaa ensimmäisenä vuorokautena
Jos suinkin mahdollista, vältä hennan kastelemista vielä 12 tuntia tahnanpoiston jälkeen. Hennan kastumisen välttämäninen edistää värin tummunista.

 

Pidä ihosi hyvin kosteuttuna

Kosteutetulta iholta henna haalistuu kauniisti ja tasaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti