maanantai 22. kesäkuuta 2015

Kuinka saada se pois

Yleensä on tavoitteena saada hennatatuointi pysymään iholla mahdollisimman kauan, mutta joskus tilanne on päinvastainen, ja tilaisuus johon ei haluakaan mennä hennattuna, ilmaantuu yllättäen. Tai sitten vain tarvitsee tilaa seuraavalle kuviolle. Tai se on kulunut epätasaisesti. Tai - no, syitä voi olla monia.

Myös konsteja hennan poistamiseksi on monia, ja ne vaihtelevat toimivista tehottomiin ja harmittomista terveydelle vaarallisiin. Käytännössä kaikki harmittomat ja tehokkaat tavat edistää hennan kulumista perustuvat ihon kuorimiseen. Kun henna on värjännyt ihon pintasolut, väriä on lähes mahdotonta poistaa soluista, ja tehokkainta onkin poistaa värjäytyneet solut kokonaan eli kuoria ihon kuollut pintakerros.

Liottaminenon tehokas keino nopeuttaa ihon kuoriutumista ja hennan kulumista.


Ihoa voi kuoria monella tavalla, kuten kuorintavoiteilla ja -pesimillä tai antamalla ihon kulua normaaleissa taloustöissä. Käsien hennoja saa hyvin vaalennettua ahkeralla tiskaamisella ja käsin pyykkäämisellä. Jalkojen hennoja voi kuluttaa esimerksi hiekassa kulkemalla. Myös liotus, erityisesti suolavedessä, lisää ihon kuoriutumista kauttaaltaan, joten uiminen, saunominen ja pitkät suihkut nopeauttavat kulumista.

Hennatatuointia pois kuoriessa kannattaa muistaa, ettei henna lähde iholta kerralla. Älä missään nimessä edes yritä kuoria koko hennaa irti raivokkaalla hankaamisella! Huomattavasti turvallisempaa on lisätä ihon kulumista hitaammin, ja kuoria varovasti useiden päivien aikana. Hennan kulumista voi siis vain nopeuttaa, ei saada sitä maagisesti katoamaan hetkessä.

Edit: Yksi kulutuskeino pääsi alkuperäistä tekstiä kirjoittaessa unohtumaan: käsidesi. Koska koskettelen ihmisiä paljon työskennellessäni, käytän samalla myös säännöllisin väliajoin desinfiointiainetta. Se saa hennan kulumaan iholtani huomattavasti tavallista nopeammin. Mikä tahansa alhokolia (usein isopropanolia tai etanolia) sisältävä iholle tarkoitettu desinfiointiaine tai kosteuspyyhe käy. Teoriani on, että alkoholi kuivattaa ihoa ja nopeuttaa pintasolukon irtoamista. Älä kuitenkaan käytä tätäkään käsidesiäkään niin raivokkaasti, että ihosi vahingoittuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti