maanantai 3. helmikuuta 2014

Kannatiko?

Tieteen nimissä päätin kokeilla seuraavaa: olla seuraamatta omia ohjeitani ja pestä hennan iholta hyvin lyhyen vaikutusajan jälkeen. Tiesin ennestään, että käyttämäni tahna värjää ihon hyvinkin nopeasti, mutta minua kiinnosti, kuinka paljon vaikutusajan pidentäminen todella parantaa väriä.

Koejärjestelyni oli seuraava: kaksi jalkaa (omani), joihin tein samantyyppiset kuvat. Kuvista toisen pesin runsaalla vedellä tahnan oltua iholla tunnin, ja toisen annoin olla yön yli, ja kastelin sen vasta seuraavan päivän iltana. Dokumentoin värin kaksi päivää maalaamisen jälkeen ja uudestaan viikkoa myöhemmin. Tässä tulokset:

Vasemmalla tunnin jälkeen pois pesty henna, oikealla yön yli ollut

Samat kuvat viikkoa myöhemmin
Tunnin ihollo ollut henna näkyy iholla selvästi, mutta verrattaessa yön yli vaikuttaneeseen se on huomattavasti vaaleampi. Väri on oranssi, kun pitkään vaikuttanut on suklaanruskea. Viikoa myöhemmin otetussa kuvassa vaalea henna on kadonnut lähes kokonaan. Yön yli iholla ollut on selvästi vaalentunut, mutta yhä selvästi näkyvissä.
Niin, että kannattiko? Todellakin kannatti. Pitkään iholla olleen hennan väri on intensiivisempi ja kestää pidempään. Mutta minusta on kuitenkin hyvä tietää, että jo tunnin vaikutusajalla voi saada viikon verran kestävän hennan. Tuloksia sovellettaessa on kuitenkin huomioitava, että jalat värjäytyvät varsin hyvin, joten tunnissa on turha odottaa samanlaista väriä esimerkiksi selkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti