torstai 9. tammikuuta 2014

Hyvää uutta vuotta!

Uuden vuoden kunniaksi palaammekin takaisin viime marraskuuhun. Loppusyksyni nimittäin hurahti niin kiireisenä, että pari päivitystä jäi välistä. Unohdin esimerkiksi kertoa syksyn käsityömessuista ja Doctor Who -innostuksestani.

Hennan ohella harrastan muitakin käsitöitä, joista erikoisempia lienee kehrääminen. Toimin myös aktiivisesti kehräystä ja perinnekäsitöitä edistävässä yhdistyksessä, Kehrääjien killassa. Kilta järjestää joka vuosi Helsingin kädentaitomessuilla kehruunäytöksen, johon minäkin osallistuin.

Koska kehruunäytöksessä ihmiset tuijattavat jatkuvasti käsiäni, en tietenkään malttanut olla hennaamatta niitä. Haasteena kuitenkin oli, että olin samaan aikaa palkkatöissä alalla, jossa hennattuja käsiä ei pidetä kovin suotavina. Ratkaisuni oli tehdä kuvio ylemmäs käsivarteen, jolloin sen saattoi peittää tarvittaessa pitkillä hihoilla.

Kuva: Maija Joensuu
Kuvassa kehräämäni kuitu on sekoitus kierrätyssilkkiä (eli purettuja vanhoja silkkitilkkuja), alpakkaa ja suomenlammasta. Valmiista langasta tulee ehkä lapaset, kunhan pääsen siihen asti.

Käsivarressa vilahtava henna näyttää tältä:
Kyllä, se on TARDIS
Käsityömessujen kanssa samalle viikonlopulle osui myös tv-sarja Doctor Whon 50-vuotisjuhlajakso, jonka Yle näytti samaan aikaan brittiläisen ensi-illan kanssa. Täytyihän sitä juhlistaa aiheeseen sopivalla hennalla, ja kuvioni aihe oli sekoitus Doctor Who -viittauksia ja perinteisiä intialaisia elementtejä.

1 kommentti: