tiistai 17. joulukuuta 2013

World Vision

World Visionin lahjakaupan esitteessä pilkahtaa tänä vuonna hennattu käsi. Esitteen tarinassa käsi kuuluu eettisen joululahjan toiselle saajalle, kuvan intilaistytölle. Käsi on kuitenkin kuvattu Helsingissä, ja minulla oli suuri kunnia saada tehdä sitä koristava henna - tai sanotaan intialaisittain mehndi.

Kuva: World Visionin lahjakauppa

Oli todella hauskaa päästä tekemään näin näkyvälle paikalle tuleva mehndi-kuvio. Olin myös hirveän iloinen, että esitteen tekijät halusivat kuvaan oikeaa hennaa sen sijaan, että samantyyppinen kuvio olisi toteuttu kuvauspäivänä vartalomaaleilla. Täytyy kyllä tunnustaa, että jännitin kamalasti, miten hyvin kuva onnistuu ja miten mallin iho värjäytyy. Mutta toisaalta osa hennataiteen viehätyksessä onkin juuri sen arvaamattomuus. Tällä kertaa jännitykseni oli kuitenkin turhaa, sillä ihastuttava mallityttö värjäytyi hienosti.

World Visionin lahjakaupasta voi ostaa eettisiä lahjoja. Lahjan antaja ostaa sivuilta haluamansa lahjan, kuten vaikka tipuja Sri Lankaan (32€). Hän saa lahjakortin, jossa kerrotaan lahjasta. Lahjakortin voi antaa lahjansaajalle. World Vision toimittaa lahjan sen toiselle saajalle kehitysmaahan. Näin lahja päätyy varmasti ihmiselle, jolla ei ole jo kaikkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti