tiistai 12. marraskuuta 2013

Uusi kansio

Mallikansioni uudistui hiljattaen. Toivoakseni sivut pysyvät nyt paremmin paikoillaan. Edellisellä kansiollani oli nimittäin paha tapa levittää sivujaan ympäripöytiä, mikäli se koki tulleensa käsitellyksi kovakouraisesti.


Somistin mustan konttorikansion akryylimaalilla. Täytin tyhjän hennapursottimen maalilla, ja piirsin kuviot sillä. Maalin kuivuttua suojasin kuviot vielä decoupage-lakalla, jotta kansio kestäisi paremmin käyttöä.

Samalla tekniikalla voi "hennata" muitakin käyttöesineitä, mutta minun on tunnusttettava, että hennatahnaan tottuneille käsilleni akryylimaali on hyvin vaikea väri. Väriltä puuttuu hennalle ominainen sitkeys, joten puristustuntuma ja levittyvyys ovat hyvin erilaiset. Akryylimaalia voi toki levittää myös tikulla tai pensselillä, mutta jälki on silloin hyvin erilaista.

3 kommenttia:

 1. Moi! Kiinnostuin sen verran hennauksesta että hommasin jo pasta-ainekset. Mutta mistä löytäisin hennapuristimen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Jotkut nettikaupat myyvät valmiiksi askarreltuja pursottimia, mutta ne tekee helposti itsekin sellofaanista. Youtubesta löytyy valtavasti tutoriaaleja hakusanalla "henna cone". Aplikaattorina voi käyttää myös jacquard-pulloa, joita voi löytää askarteluliikkeistä ja samoista nettikaupoista kuin hennaakin.

   Poista
 2. Kiitos! Nyt tiedän myös miten koristelen kakun seuraavalla kerralla kun se tulee eteen :-)

  VastaaPoista