lauantai 27. heinäkuuta 2013

Se on vain hennaa!

Huomaan toistavani otsikon lausetta aina tehdessäni hennatatuointeja uusille ihmisille. Käytän ensin pari minuuttia kertoakseni, miten kuvaa kannattaa hoitaa ensimmäisen vuorokauden aikana, ja tämän jälkeen ettei näitäkään ohjeita tarvitse ottaa kovin vakavasti.

Listaamiani ohjeita on hyvä noudattaa orjallisesti, mikäli haluaa väristä mahdollisimman hyvän. Jotta mahdollisimman paljon väriä ehtisi sitoutua ihoon, on tahnaa pidettävä paikoillaan pitkään. Värjäytyminen jatkuu kuitenkin vielä jonkin aikaa tahnan irrottua, joten hennatatuointia ei missään nimessä kannata pestä vielä tahnanpoiston yhteydessä. Ei, vaikka tahna olisi irronnut ennen aikojaan.

Mutta nämä ovat vain suosituksia. Henna on värinä varsin arvaamaton, ja siksi en ainakaan itse halua ottaa turhaa stressiä värjäymisestä. Yritän aina muistaa sanoa asiakkailleni, että jos hennatun kohdan pesemättömyys alkaa ahdistaa, sen voin pestä pois ihan milloin haluaa, vaikka vain kymmenen minuutin jälkeen. Väri jää silloin vaaleaksi ja oranssinsävyiseksi, ja kuluu nopeasti pois, mutta kokemukseni mukaan käyttämäni henna värjää ihon jo muutamassa minuutissa (Teen tahnaa valmistaessani säännöllisesti väritestejä, jolloin annan tahnan olla kämmenelläni viisi minuuttia. Tuloksena on muutaman päivän kestävä oranssi läikkä).

Vaihteleva väri kuuluu hennan luonteeseen. Ota siis rauhallisesti, se on vain hennaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti