perjantai 12. heinäkuuta 2013

Morsiushenna

Morsiushennalla on pitkän perinteet. Intiassa ja Arabimaissa on morsiamia on kuvioitu hennalla tuhansia vuosia. Hennan on sanottu olevan edullinen tapa koristaa morsiamia, ja sen tumman värin sanotaan kertovan parin rakkauden syvyydestä.

 Morsiamen kaunistamista varten on yleensä kutsuttu koolle ystäviä ja hääparin naispuolisia sukulaisia tanssimaan ja syömään. Morsiushennan kuviot ovat laajoja, ja niiden tekemiseen voi kulua jopa kuusi tuntia. Tänä aikana morsian ei saisi juurikaan liikkua. Ennen kuin käsien henna on ehtinyt kuivua, morsian ei voi käyttää käsiään. Morsiamen on varottava sotkemasta hennaansa ja annettava vieraiden avustaa itseään.

Saatan itse olla liian mukavuudenhaluinen haaveillakseni kokonaisesta morsiushennasta, mutta onneksi kaikki eivät ole: sain keväällä mahdollisuuden hennata elämäni ensimmäisen morsiamen. Vaikka Emmin toivomat kuviot olivat morsiushennaksi varsin maltilliset, kului kämmenten, kämmenselkien ja jalkojen maalamiseen pari tuntia.

Emmin henna tehtiin poikkeuksellisesti jo viikkoa ennen häitä pidetyissä polttareissa. Tätä ei yleensä suositella: väri on parhaimmillaan parin päivän kuluttua maalaamisesta, joten morsiushenna tehdään yleensä vain pari päivää ennen häitä. Emmi kuitenkin onnistui varjelemaan käsiään ja jalkojaan kastumiselta ja kulumiselta koko viikon, ja henna säilytti värinsä häihin asti. Ihailtavaa sitkeyttä, sanon minä.
kuva: Sini Rintahaka

kuva: Sini Rintahaka

Toivotan vielä hurjasti onnea nuorelle parille!

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! En tosin voi ottaa kunniaa kuvion suunnittelusta, sillä jalat hennattiin Emmin netistä löytämän mallin mukaan vain hiukan varioiden.

      Poista
  2. These are great in color and design. Love the feet!

    VastaaPoista