maanantai 15. heinäkuuta 2013

Elämä ilman vasenta kättä

Opin hiljattain, että elämässäni on kahdenlaisia asioita: asioita, jotka pystyn tekemään yhdellä kädellä ja asioita, joiten en pysty. Tämä selvisi, kun askartelin vasempaan kämmeneeni tämän:

Yhdellä kädellä otettu kuva, kun hennatahna on vielä paikoillaan

Tietenkin tämä piti ajoittaa iltaan, jolloin olin yksin kotona. Tiesin, että sormenpäihin ulottuva kämmenpuolen henna estää hyvin tehokkaasti kyseisen käden käytön, joten osasin suunnitella iltatoimeni sen mukaisesti. Huolellisesta suunnittelusta huolimatta jouduin ikäväkseni huomaamaan, että kiinnityssiirappipurkkini avaaminen kuuluu niihin asioihin, joihin tarvitsen kaksi kättä. No, sitten jäivät kiinnitykset tekemättä, sillä purkki ei auennut, vaikka kuinka yritin tukea sitä polvieni väliin ja vääntää auki. Onneksi hammastahnatuubin korkki oli sentään höllemmin kiinni.


Onneksi yksikätisyys jäi väliaikaiseksi. Sujautin käden puuvillahansikkaaseen ja nukuin yön yli. Aamulla rapsuttelin kuivuneen tahnan irti, ja palasin lähes normaaliin elämään. Kättä täytyi hiukan varoa vielä ensimmäisenä päivänä, sillä halusin välttää sen kastelemista värin parantamiseksi. Onneksi sen suojaksi saattoi pukea kertaköyttöhanskat, kun käytti hennattua kättä johonkin sotkuiseen.

Hennan lopullinen väri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti