tiistai 18. kesäkuuta 2013

Hennan väri

Hennan väri kehittyy iholla hitaasti. Tahnaa on hyvä pitää iholla vähintään neljä tuntia - mielellään kahdeksan tai yön yli. Näin varmistetaan, että tarpeeksi väriä sitoutuu ihoon ja väristä tulee tumma ja kestävä.

Hennan väri ei synny hetkessä. Kun tahna poistetaan, henna on on ensin hyvin oranssi ja tummuu hitaasti lopulliseen väriinsä. Värin sävyyn ja tummuuteen vaikuttavat monet seikat, kuten käytetyt apuaineet (yleensä eteeriset öljyt) ja ihon paksuus ja laatu. Värjäytyminen on hyvin monimutkainen ja herkkä reaktio, joten lopullista hennatatuoinnin väriä on mahdoton ennustaa tarkasti; yleisesti väri on punertavan tai suklaan ruskea.

Alla on kuvasarja ranteen sisäsyrjään tehdystä hennatatuoinnista ja sen värin kehittymisestä. Tämä henna on tehty illalla, ja tahnaa on pidetty yön yli. Ensimmäinen kuva on seuraavalta aamulta.

Henna 12 tuntia maalaamisen jälkeen

Ylimmässä kuvassa on henna heti tahnanpoiston jälkeen eli noin 12 tuntia kuvion maalaamisesta. Väri on voimakkaan oranssi. Tummat pisteet ovat iholle jäänyttä hennatahnaa, joka lähtee pian irti.

Henna 24 tuntia maalaamisen jälkeen

Seuraavassa kuvassa väri on saanut hapettua 12 tuntia. Väri on hiukan tummunut.

Henna 36 tuntia maalaamisen jälkeen
 Kolmas kuva on otettu toisena hennauksen jälkeisenä aamuna. Väri on kehittynyt selvästi tummempaan ja ruskeampaan suuntaan.

Hennan lopullinen väri 48 tuntia maalaamisen jälkeen
Viimeinen kuva on otettu kaksi vuorokautta maalaamisen jälkeen. Tässä kuvassa näkyy hennan lopullinen, suklaan ruskea väri. Tämä jälkeen henna ei enää tummu, vaan alkaa pikkuhiljaa haalistua pois. Väri kuitenkin kestää iholla jopa useita viikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti